Testimonial Erwin Tichem AA Partner WEA Gouda

Introductie

Wij zijn een kantoor met ca. 35 mensen werkzaam in de zakelijke financiële dienstverlening, redelijk gelijkmatig verdeeld over dames en heren. Met een gemiddelde leeftijd van ca. 42 jaar zijn alle generaties werkzaam. Van de jonkies tot de ervaren collega’s. 

Eerste reactie op de Werkgeluk App

Tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst hebben wij de samenwerking met JobAligner aangekondigd en de app gedemonstreerd. Wat mij toen direct op viel was de positieve en bij jonge medewerkers zelfs enthousiaste ontvangst. Een eigen community app is zeer modern en men vond het een bewijs van goed werkgeverschap. Een collega zei: "er wordt aandacht besteed op een leuke manier, en niet zo oubollig. Ik kan dit showen aan mijn vriendinnen en ik ga proberen ze bij WEA Accountants & Adviseurs binnen te halen”. Zoals je weet is er een groot tekort aan goed opgeleid personeel.

De JobAligner app helpt ons om ons als een moderne werkgever te presenteren. Dit heb ik ook ervaren bij sollicitatiegesprekken. Sollicitanten reageren positief en ik kan er onderscheid mee maken.

Wat maakt JobAligner onderscheidend?

Er zijn veel meer HR tools en medewerkerstevredenheids apps, maar er zijn er bij mijn weten geen die gestructureerd en wekelijks aandacht geven aan de essentiële Werkgeluk thema’s. Dit geldt ook voor de integratie van een eigen community en onze DNA blueprint. Minstens net zo belangrijk vind ik de overzichtelijke analyse van de persoonlijke data. Hetzelfde geldt voor de praktische leadership programs waardoor we eenvoudig veranderingen kunnen doorvoeren en daar gaat het onze medewerkers om. Alles is geïntegreerd in één app die ook nog eens is uitgevoerd in onze huisstijl. 

En dit waren voor ons de belangrijkste overwegingen om voor de samenwerking met jullie te kiezen. Het gestructureerd aandacht geven aan Werkgeluk. De regelmaat van elke week een paar vragen over diverse thema’s werkt voor ons goed. Het beantwoorden van vragen kost weinig tijd. De medewerkers ervaren de thema’s als zinvol en passend. De vragen worden goed beantwoord 

De informatie die ik krijg is zeer zinvol. Het grote voordeel is dat ik direct actie kan nemen. 

Voorbeelden

  • Een werknemer met een Poolse achtergrond, is de Nederlandse taal niet goed machtig. Bij de werkgeluk vraag of ze haar eigen talenten kent, antwoordde ze: “Nee”. We hebben direct met haar gesproken en het blijkt dat ze onvoldoende vertrouwen in haar Nederlandse taalvaardigheid heeft om met klanten in gesprek te gaan. We hebben een specifieke cursus spreekvaardigheid Nederlands aan haar aangeboden. Gevolg: wij zijn blij en dankbaar, zij blij, want ze kan nu meer werk op hoger niveau zelf afhandelen. Onze collega’s zijn ook tevreden, want die zien dat wij bereid zijn om aan persoonlijke ontwikkeling te werken, ook in de vorm van individueel maatwerk.
  • Een jonge accountant vond de feedback van een leidinggevende onvoldoende. We hebben met zowel de leidinggevende als de medewerker gesproken. Hierdoor hebben beiden zich iets aangepast en werken ze nu nog beter samen. Dit vond ik zelf een sterk voorbeeld van het nut van de app.
  • De app levert ook directe info op over de wijze waarop begeleiding wordt ervaren. Zo sprak een jonge medewerker die wij graag voor onze organisatie willen behouden, zich uit over een matige begeleiding door een collega. Ook hier zijn we met beide medewerkers om de tafel gegaan. Er ontstond direct meer begrip voor elkaar doordat zaken werden uitgesproken via de App. Ik ben hier blij mee want onze gehele organisatie is hierbij gebaat.

Werkgeluk Module DNA

Verder staan in de JobAligner App ook onze kernwaarden, missie, visie, evenals de essentiële regels voor ons huishoudelijk reglement. Voor nieuwe medewerkers is direct duidelijk wie we zijn, wat we doen, waar we voor staan en wat er van hen wordt verwacht. Omdat al onze medewerkers er met foto's en korte zelfgeschreven toelichtingen instaan, voelen nieuwe werknemers zich snel bij ons thuis.

Conclusie

  • Samenwerking met JobAligner wordt door onze werknemers beschouwd als goed werkgeverschap.
  • De JobAligner app besteedt op een gestructureerde wijze aandacht aan essentiële Werkgeluk thema’s.
  • Het stelt mij in staat om direct actie te kunnen nemen.
  • Onze why, missie, visie en kernwaarden worden duidelijk gecommuniceerd.
  • De eigen community vinden vooral de jongere medewerkers erg leuk. Die posten gemakkelijk en snel. Er zijn posts met betrekking tot uitnodigingen naar het team, sportwedstrijden, polls over een te organiseren wintersport en dat soort zaken. Werkt goed!

Al met al ben ik een zeer tevreden gebruiker Menco. Geen seconde spijt en mijn collega-directeuren zijn er ook tevreden over.

Mijn verwachting is dat we aan het einde van dit jaar een betere performance hebben op personeelsbeleid, waardoor we op een prettige manier ook ons financiële rendement verbeteren.